VORES KAFFE

El Salvador Los Pirineos Bourbon Elite

Land: El Salvador

Plantage: Los Pirineos

Høstet: 2014

Proces: Vasket og soltørret

Højde: 1480 m.o.h

Type: Bourbon Elite

Beskrivelse: Intens med noter af blomst, moden frugt, cacao og honning. Føles flødeagtig i munden, sød og ren med en god krop, forholdsvis lav syrlighed. En yders fin og delikat kaffe.

Der dyrkes 10% Typica, 83% Bourbon, 4% Pacas og 3% Pacamara.

Los Pirineos er den første plantage i El salvador der er Rainforrest certificeret.

 

Brasil Cerrado

land: Brasilien

område: Region Do Cerrado Mineiro - Minas Gerais

højde: 1262 m.o.h

type: Catuai Vermelho

Beskrivelse: Meget fin og intens kaffe med noter af honning, let blomstret, sød, mellem syrlighed, mellem krop.

 

Guatemala Antigua Entre Volcanes

Land: Guatemala

Område: Antigua San Miguel

Højde: 1.600 m.o.h.

Type: 100% Arabica. Bourbon og Cattura.

Beskrivelse: God krop, smag af chokolade, hint af honning og fin syrlighed.

 

Nicaragua Santa Rita

Land: Nicaragua

Plantage: Santa Rita

Høstet: 2013/14

Proces: Vasket

Højde: 1100-1250 m.o.h

Type: Caturra

Beskrivelse: Intens, cacao, noter af blomst, urtet, noter af tørret frugt, sød og ren med god krop, mellem syrlighed. En meget fin og delikat kaffe.

På denne plantage dyrker man 90% Arabica Caturra og resten Catuaí, Maragogype og Java. Kaffen er vasket og 100% soltørret.

m

India Plantation AA – Little Flower – Ramgiri Estate

Land: India

Område: Bababudangin Hills Chickmalagur

Plantage: Ramgiri Estate

Højde: 1000-1500 m.o.h.

Type: 100% Arabica estate – Selection 795, Selection 1934 og Kent.

Beskrivelse: Lav syrlighed med nuance af nødder, tørrede frugter og med en behagelig krop.

 

Kenya AA

Land: Kenya

Område: Mt. Kenya og Nyeri i det centrale Kenya.

Højde: 1.600 - 2.000 m.o.h

Type: 100% Arabica

Beskrivelse: Høj syrlighed, glimrende aroma, kraftig vinøs smag, mellem krop samt en meget lang frisk eftersmag med hints af citrus.ighed og lang aroma.

 

Sidamo Guji washed

Land: Etiopia

Foreningen: Moplaco

Høstet: 2013/14

Proces: Vasket

Højde: 1400-2100 m.o.h

Type: Etiopien

Beskrivelse: Meget sød duft med noter af likør. Delikat med smag af kastanie og chokolade. Kompleks i munden hvor den ydermere kan smages sød citrus, fersken og en eksellent syrlighed, samt god krop.

En 100% forrest Coffee som betyder den vokser vildt i skoven. Kaffen er ikke Øko. certificeret, men bliver dyrket uden brug af sprøjtemidler og kunstig gødning, på samme måde som økologisk dyrkning.

 

Colombia Santa Bárbara +AA

Land: Colombia

Koorporativ: Santa Bárbara State Coffee

Høstet: 2013/14

Proces: Vasket

Højde: 1650 m.o.h

Type: Arabica Colombia

Beskrivelse: Blanding af blomst og karamel. Sød, intens, kakao, toffée, grønne druer, thé, meget livlig, god krop samt en dejlig afbalanceret syrlighed.

m

Blends

Palermo Blend

Et blend inspireret af den italienske espresso. Denne espresso lavede jeg, sammen med Sommelier Lars Spring, som ønskede en kraftig espresso, med nuancer af engelsk lakrids, mørk chokolade, lang eftersmag og god krop.

Til dette kaffeblend ristes, arábica kaffe fra Brasil (Cerrado), India Misore , Colombia Supremo (Popayan), samt 25% vasket Robusta AA fra India.

Hver af disse kaffesorter bliver ristet for sig, med forkellige ristnings-profiler, for at opnå de smags nuancer vi ønsker.

 

Espresso de Espressos

Origins: Brazil Cerrado, India Arábica, Colombia Supremo.

Type: 100% Arábica kaffe

Beskrivelse: En velafbalanceret og rund kaffe med masser af frugt, mørk chokolade, lang eftersmag og mellem krop.

 

Blend Lupe

Origins: Brazil Caramello, India Arábica, Ethiopia Bebeka.

Type: 100% Arábica

Beskrivelse: En meget afbalanceret kaffe, med smag af frugt, nødder og lys chokolade. Lang og behaglig eftersmag af chokolade.

m