Espressos - Kaffe
Vores kaffe sortiment
El magnifico
Espresso kaffe;
- Ascot
- Ascot er en blanding af 2 typer Arabica bønner fra Brasilien og 3 typer bønner fra Centralamerika. Det er en rund, meget aromatisk kaffe med god krop. Kaffen har en vis smag af ristet brød og chokolade, og har en god balance mellem syrelighed, krop og aroma. En delikat, direkte, lidt sødelig kaffe uden hentydning af bitterhed.
State kaffe;
- Costa Rica Caracolilló Tarrazú Zeledón
- Måske den mest sjældne form for kaffe fra Costa Rica. Kaffen er produceret i Santa Fé plantagen, i byen San Pablo de Leon Cortés som ligger i hjertet af Tarrazú, 1550 til 1750 meter over havet.
Denne bønne er ekstrem velegnet til ristning, hvormed kaffen gives en kraftig og elegant frugtsmag i koppen, samt en eftersmag af lys chokolade.
Caracolilló er betegnelsen for bønnerne yderst på buskens grene, som vokser langsomt og derfor også er mere smagfulde. 7% af Santa Fés produktion består af disse ekstra værdifulde bønner.
Andre bestemmende faktorer for kaffens kvallitet er blandt andet de ventilerede siloer hvor bønnerne ligger til tørring over en måned, for at fjerne en smag og duft af nyslået græs. - Puerto Rico Yauco Selecto
- I Yauco dyrkes arabicabønnerne Bourbon og Puerto Rico .
Yauco Selectos kvaliteten bliver kontroleret af FDA og USDA fra den amerikanske regering ligesom de lokale foreninger har en gruppe internationale cuppists som smager prøver fra hver haltredsenstyvende sæk der bliver eksporteret.
Yauco Selecto, er den fineste kaffe fra Puerto Rico og der bliver kun produceret 3000 sække af den om året. Dette svarer til 1% af hele øens kaffeproduktionen.
En af de bedste kaffer i verden med god krop, behagelig syrlighed og aroma i perfekt balance.
Yauco Selecto er blandt andet den kaffe som bliver serveret til paven i Vatikanet. - Jamaica Blue Mountain
- Jamaica Blue Mountain anses for at være den mest eksklusive kaffe i verden.
Kaffe blev introduceret på Jamaica i 1728, og er i dag en af grundpillerne i den jamaicanske økonomi, men blot 15% af den producerede kaffe er Blue Mountain. Blue Mountain er fællesbetegnelsen for den kaffe der bliver dyrket på den nedre del af "The Blue Mountain" på østsiden af øen, hvor kaffen dyrkes mellem i 600 og 2000 meters højde over havet. Dette område har unikke klima forhold: vulkanbjergets frodige jord som bliver beskyttet af banan- og avocadotræer, frisk ren vand fra bjergets kilder og den tropiske varme afløst af friskheden fra den blå tåge fra vulkanen, og disse forhold giver kaffen sin usammenlignelige aroma. Blue Mountain er en udsøgt, parfumeret kaffe, rig på aroma og smag og med en pragtfuld krop og en let syrelighed. Alle disse karakteristika er kalibrerede til perfektion. - UCC Blue Mountain Coffee, Craigton Estate
- På Craigton houses jorder, som blev bygget i 1805 som et sommerhus for øens overhovede. I dag, er kendt som "det store hus" og er af regeringen blevet tildelt titlen som en vigtig kulturel bygning. Ejendommen dækker 33 hektar i alt, eksklusive de områder der er dækket af have og små indhegninger, sektionen er beplantet med kaffe træer (ca. 37.000) regnes for ca. 19 hektar.
Craigton Estate stræber konstant efter at indføre nye teknikker som dryp vanding, som ikke findes andre steder på Blue Mountain Estates.
Kaffen besidder en medium høj, krop og syre med en meget lang eftersmag og smagsnuancer som ristet brød, krydret, mørkchokolade, karamel og moden frugt.
- Hawaii Kona Extra Fancy
- Mark Twain skrev i sit "Letter from Hawaii" fra 1866: "The coffee has more aroma than any other". Kona-høsten, fra plantagen tæt ved Kilauea vulkanen, forgår mellem oktober og december, når bærrene er modne. Kaffen har en kraftig krop, fremragende aroma, fin syrelighed og en dyb smag.
Kaffen er velegnet til brug ved alle brygningsmetoder. - Sumatra Mandheling Old Brown
- I forrige århundrede, da denne kaffe stadig blev fragtet med sejlbåd, tog rejsen fra Indonesien til Europa flere måneder. Kaffen blev opbevaret i skibets lastrum under meget fugtige og varme omstændigheder. Yderligere påvirkning fra den saltholdige luft gjorde at kaffen ældedes usædvanligt hurtigt. Selv om denne tid forlængst er forbi, er behovet for denne specielt karakteristiske kaffe stadig tilstede i Europa. I dag ældes kaffen enten hos små plantageejere der sælger deres kaffe lidt ad gangen, eller hos større plantageejere der opbevare deres kaffe i store lagerrum med klimakontrol, for derved at opnå en mere stabil ældelsesproces. For at opnå en god kvalitet Old Brown skal den ældes i minimum 4-5 år.
Denne kaffe, med dens unikke sirupagtige krop og fløjlsbløde men krydrede smag, bliver brugt til mange forskellige formål.
Kaffen er bedst egnet til stempel brug. - Etiopia "Moka Harrar, Boldgrain"
- En af de mest spændende kaffer i verden kommer fra arabicabønnens oprindelige land. En ekstrem fin kaffe med en kraftig smag. I koppen viser den sig med en vinagtig duft, rig og kraftig og med god krop. En kaffe der virkelig er sig selv.
- Panama Volcán Barú “La Torcaza”
- Plantagen ligger I den nordlige del af Panama ved kanten af Barú vulkanen og er ejet af Hanson familien. Der bliver dyrket 120 hektar kaffe i 4500 fods højde. Al kaffen bliver håndplukket af de lokale indianere der i gennemsnit får det dobbelte af Panamas minimum løn, plus læge og medicin.
Plantagen har en miljøvenlig profil og for at beskytte miljøet bliver alle rester fra kaffeproduktionen genbrugt i plantagen. Se billeder fra plantagen her.
En unik kaffe af 100% arabica med en elegant syrlighed, god krop og dejlig cremet. Nuancer af citrus, appelsin chokolade og blomster.
Supracafe
Espresso kaffe;
- Macondo
- MACONDO er en kaffe blend lavet af 100 % Arabica kaffe af typen Brasil Cerrado og Colombia Supremo. Dette blend er blevet designet til at brygge en helt specifik aromatisk profilen til hver eneste kop. En blend der tilfredsstiller de mest kresende kaffe elskere.
State kaffe;
- Colombia Supremo
- Denne kaffe stammer fra den sydvestlige del af Colombia og er dyrket i en høje af 1800 meter over havet.
Arabicabønnerne (str. 18), er af Tipica og Bourbon familien, og er håndplukket og vasket. Kaffen har en delikat og gennemtrækkende duft af blomster og frugt, en kraftig smag, en god syrlighed og en lang
eftersmag. - En kaffe med en elegant syrlighed, let krop og en behaglig smag af frugt Supremo er den højeste kaffekvalitet i Colombia.
- Brasil Cerrado Bandeirante
- Cerrado er et nyligt udviklet kaffeområde I Brasilien. Arabicabønnerne (str. 17/18) er af Bourbon familien, og er håndplukket og vasket. Kaffen har en god syrlighed, meget krop og en sødme man ikke finder i andre brasilianske kaffeområder. En kaffe med en sødlig og lang eftersmag med nuancer af tørret frugt og jordnødder.
- Colombia Supremo/ Brasil Cerrado Blend
- Den perfekte blend til filterkaffe. Colombia Supremo-bønner giver frugt og syre, mens Brasil Cerrado-bønner giver kroppen og en aroma af karamel. Alt i alt en komplet kaffeoplevelse.
- Guatemala Antigua
- En elegant kaffe med fuldt spektrum af smagsoplevelser med duft af kakao, ristet brød og sirup. En behagelig syrlighed og mellemkrop.
En klassisk centralamerikansk kaffe, hvor den ny-vulkanske jord træder frem i hver eneste kop. - Costa Rica Tarrazú
- Tarrazú-området repræsenterer det bedste kaffe i Costa Rica.
En kaffe med høj syrlighed, god aroma og meget rund i smagen. Med nuancer af tørrede frugter og citrus og en elegant parfume af mørk chokolade. - Etiopia Sidamo
- En meget delikat arabica-kaffe fra kaffens oprindelsesland.
Med mellemsyre og en særegen aroma af mandarin og the.